Aluminium i deodoranter

oprettet d. under Tweens - børn 8-12 år, Teens

Er aluminium i deodoranter farligt?

 

NEJ! Det er en sejlivet myte, at aluminium i bl.a. deodoranter er farligt. 

I flere år er der skrevet meget om brugen af aluminium i bl.a. deodoranter, og den gængse opfattelse er, at aluminium i deodoranter er kræftfremkaldende og farligt.

I dette blogindlæg forklares forskellen på syntetisk og naturligt aluminium, og hvad du som forbruger finder i Tweencares deodoranter.

 

Det mest omdiskuterede aluminium er Aluminium Chlorohydrate, som er syntetisk aluminium. Det bruges især i antiperspiranter og andre deodoranttyper. 

I antiperspiranter fungerer aluminium Chlorohydrate, som en gele der lukker porerne under armene. Hermed lukkes der af for sveden, og man oplever at man sveder mindre.

(Læs mere om forskellen på deodorant og antiperspirant.)

 

Der har været den del fokus på netop Aluminium Chlorohydrate i deodoranter, og at disse skulle være kræftfremkaldende, men der er ikke fundet belæg for dette igennem flere års forskning på området. I Danmark fraråder hverken Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen eller Miljøstyrelsen deodoranter med aluminium.

Læs bl.a. Miljøstyrelsens artikel om indhold i deodoranter. 

 

"Fri for parabener, triclosan og aluminium chlorohydrate" - er en tekst man finder på mange af Tweencares deodoranter.

Alligevel står der Potassium Alum i ingredienslisten?

Potassium Alum, som er den type aluminium man finder i ”aluminiumsfri” deodoranter, er et naturligt forekommende mineralsk salt, og er det tredje mest udbredte grundstof i naturen.

Vi indtager dagligt Potassium Alum gennem drikkevand, fødevarer og luften, og det må IKKE forveksles med det syntetiske aluminium.

Hos Tweencare finder du hovedsageligt almindelige deodoranter, da de dækker det behov et barn eller en teenager med svedgener har.

Dog har jeg flere forespørgsler på antiperspiranter til især teenagere, som ønsker at svede mindre og undgå fugtige armhuler. Derfor vil shoppen løbende blive opdateret med antiperspiranter. 

Af teksten vil det fremgå tydeligt, om der er tale om en almindelige deodorant uden aluminium eller en antiperspirant. På den måde kan du som forbruger, selv træffe det rette valg for dig. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar